30 dkg. liszt
1 tojás
2 evőkanál tejföl
12 dkg. olvasztott vaj vagy margarin
1 kávéskanál sütőpor
2 kávéskanál szódabikarbóna
só,
frissen őrölt színesbors
2 gerezd zúzott fokhagyma vagy 1 teáskanál fokhagymakrém
2-2,5 dl tej (a liszt minőségétől függően)
10 dkg reszelt trappista sajt (füstölt sajttal még kiválóbb)
Mártogatóshoz:
2 dl. tejföl
egy csokor apróra vágott snidling
só
A sajt kivételével az összes hozzávalóból csomómentes masszát keverünk úgy, hogy sűrű galuska tészta állagot kapjunk. Ha ez elkészült, akkor adjuk hozzá a reszelt sajtot, elkeverjük. (Ha apróra vágott sonkakockákat is teszünk bele, az semmiképpen nem fog rontani rajta).
Addig hagyjuk a tésztát pihenni, amíg elkészíítjük a mártogatóst. A snidlinget ollóval apróra vágjuk, hozzákeverjük a tejfölhöz, sóval ízesítjük.
A gofrisütőt csak az első adag sütése előtt kell vékonyan olajjal kikenni, hisz a tészta tartalmaz annyi zsiradékot, hogy a továbbiakban erre ne legyen szükség.
Egy tartalmas leves után kiváló, gyors, olcsó második fogás.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.