Magyaros tarhonyaleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

*4 közepes szál sárgarépa
*3 kisebb petrezselyem
*1 kisebb karalábé
*6 kis darab krumpli
*1 közepes fej vöröshagyma
*1 kisebb sárga paprika
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
*3 ek olaj
*1 kk só
*1 nagy csipet bors
*1 csapott tk őrölt pirospaprika
*1 ek házi darált paprika
*1 kk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*10 dkg tarhonya tészta (Soós Premio 4 tojásos)

*

Elkészítés:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk.
A vöröshagymát apró kockára, a sárgarépát, a petrezselymet karikára vágjuk, a krumplit és a karalábét kisebb darabokra vágjuk.
A vöröshagymát a felforrósított olajon üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a tarhonyát és együtt pirítjuk egy keveset, majd hozzáadjuk a répát, zöldséget, karalábét és átforgatjuk.
Felengedjük kb.
2, 5-3 liter vízzel ( attól függően, hogy mennyire sűrű levest szeretnénk ).
Ízesítjük sóval, borssal, őrölt és darált pirospaprikával, házi ételízesítővel ( esetleg leveskockával ).
A petrezselyemlevelet a kicsumázott paprikába tömködjük és levesbe rakjuk.
Fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak, majd a krumplit is hozzáadva utóbbi puhaságáig főzzük.
Melegen kínáljuk.