Hozzávalók:
1 kg liba hús, lehet bármelyik része
20 dkg sárgarépa
20 dkg fehér répa
5 dkg karalábé
5 dkg zeller
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomó zöldpetrezselyem
só
szemes bors
házi vegeta
*
Elkészítés:
Daraboljuk fel a megtisztított libát, én a csontos részből és a melle húsból főztem a levest, majd tisztítsuk meg a zöldségeket is.
A sárgarépát, fehér répát és a karalábét vágjuk hosszában cikkekre.
Tegyük fel a húst főni, adjuk hozzá a vöröshagymát, fokhagymát, sót, borsot és a házi vegetát.
Ha a hús félig megpuhult, adjuk hozzá a többi zöldségfélét.
Lassú tűzön főzzük készre.
Körülbelül három órát vesz igénybe.
Ha a leves elkészült, hagyjuk pihenni negyed órát, és csak azután szűrjük le!
Cérna metélttel nagyon finom leves készült belőle.


