Liba hús leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

LigetiK

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

180

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg liba aprólék (nyak, szív, zúza, láb, szárnytő)
1 db liba far-hát
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 db karalábé
1 db zeller
10 szem bors
1/8 cikk kelkáposzta
1 db paprika
1 db paradicsom
1 szál zeller zöld
1 csokor petrezselyem zöld
1 tk lestyán szárított, morzsolt

*

Elkészítés:

A felesleges hájtól, zsiradéktól megtisztított húst feldarabolom.
A farhátat 2-3 darabba vágom, a zúzát centis kockákra, a nyakat 2-3 centis darabokra vágom.
A megmosott húst 2 liter hideg vízben felteszem főni, ha felforrt, a habját leszedem, sózom, beleszóróm a szemes borsot, hozzáadom a vöröshagymát egyben, fokhagymát, a megtisztított és nagyobb darabokra vágott zöldségeket, a kelkáposzta darabot, zeller zöldet és a felezett paprikát, paradicsomot.
2 órán át gyöngyöző forrással főzöm.
Ha kész, leszűröm, a lébe szórom a lestyánt és a felaprított petrezselyem zöldet.
A levest cérna metélttel tálalom, a zöldségeket és a főtt húst külön kínálom.
Ezt és a kacsa hús levest eleve jobban zöldségelem, mert a fele húst és zöldséget félre teszem ludas kásának.
http://karcsifozdeje.
blogspot.
hu/2015/03/liba-hus-leves.
html