1 kg. lila káposzta (de készíthetjük fehér káposztából is)
kb, 10 dkg. zabpehely
só, őrölt bors, zúzott fokhagyma, őrölt kömény
2 tojás
zsemlyemorzsa (lehet teljes kiőrlésű is)
kevés olivaolaj
A káposztát nagyobb darabokra vágjuk és aprítóban összedaraboljuk, vagy hagyományos almareszelőn lereszeljük.
Ha durva zabpelyhet is aprítóban néhányszor átforgatjuk, de maradjon azért valamelyes durva az állaga, mert nem lisztet szetenénk belőle. Hozzáadjuk a káposztához.
Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával, őrölt köménnyel ízesítjük, majd a tojásokat hozzáadva akár golyókat, akár hagyományos, lapos, kerek fasírtokat formázunk, de hosszúkás alakzatra is készülhetnek. Zsemlyemorzsába forgatjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beletesszük a fasírtjainkat. Ha van olajspraynk, akkor azzal lefújjuk, ha nincsen , akkor egy kistálkába olivaolajat öntünk, s egy ecsettel megcsöpögtetjük mindegyik fasírtot.
Hőlégkeverésen, 160 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.