Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Diétás ételek / kalória szegény » Káposzta fasírt zabpehellyel

felvitel dátuma: 2021-02-04 22:26:20       mai nézettség: 1       nézettség: 573
részletes recept
Káposzta fasírt zabpehellyel
Hozzávalók 1 személyre:

1 kg. lila káposzta (de készíthetjük fehér káposztából is)

kb, 10 dkg. zabpehely

só, őrölt bors, zúzott fokhagyma, őrölt kömény

2 tojás

zsemlyemorzsa (lehet teljes kiőrlésű is)

kevés olivaolaj

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A káposztát nagyobb darabokra vágjuk és aprítóban összedaraboljuk, vagy hagyományos almareszelőn lereszeljük. 

Ha durva zabpelyhet is aprítóban néhányszor átforgatjuk, de maradjon azért valamelyes durva az állaga, mert nem lisztet szetenénk belőle. Hozzáadjuk a káposztához.

Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával, őrölt köménnyel ízesítjük, majd a tojásokat hozzáadva akár golyókat, akár hagyományos, lapos, kerek fasírtokat formázunk, de hosszúkás alakzatra is készülhetnek. Zsemlyemorzsába forgatjuk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beletesszük a fasírtjainkat. Ha van olajspraynk, akkor azzal lefújjuk, ha nincsen , akkor egy kistálkába olivaolajat öntünk, s egy ecsettel megcsöpögtetjük mindegyik fasírtot.

Hőlégkeverésen, 160 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.

Szakács: Zsókuc


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*