2 tojás
22 dkg. kristálycukor
45 dkg hámozott, reszelt cukkini
1 dl. étolaj
35 dkg. liszt
10 dkg darált dió
1 marék durvára vágott dió
10 dkg. mazsola
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál szódabikarbóna
negyed teáskanál sütőpor
fel kávéskanál só
A cukkinit besózzuk, hagyjuk állni kb. 1 órát, majd jól kicsavarjuk. Ha így járunk el, akkor nem lesz nehéz, vizes állagú a tésztánk, mert nem áztatja el a cukkini.
A mazsolát kis tejjel vagy sima vízzel leforrázzuk, hagyjuk állni, majd leszűrjük.
A lisztben elvegyítjük a szódabikarbónát, sütőport, fahéjat, mazsolát.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, fokozatosan adjuk hozzá az olajat, majd az őrölt diót és durvára vágott diónak a felét, a cukkinit , legvégül a lisztes keveréket.
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, beleöntjük a masszát, elegyengetjük, majd megszúrjuk a tetejét a maradék vágott dióval.
150 fokon, hőlégkeverésen (vagy 170-180 fokon ealsó-felső sütésen) előmelegített sütőben piskóta módra tűpróbáig sütjük.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.