1 kg. cukkini reszelve
1 közepes fej hagyma kockára vágva
1 evőkanál zsiradék
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
1 evőkanálnyi kapor apróra vágva
só
Habaráshoz:
1,5 dl. tejföl
2 evőkanál liszt
A zsiradékon a hagymát megpárolom. Ezt úgy tudom elérni, hogy egy kis sót teszek rá, így levelt enged a hagyma és nem pirul, hanem párolódik. Tűzről levéve ráteszem a pirospaprikát, felöntöm kis vízzel, hozzáadom a reszelt cukkinit, kaprot, felöntöm kb. bő egy liter vízzel, sózom. megfőzöm, majd a főzés végén behabarom:
a tejfölt a liszttel csomómentesre keverem, majd fokozatosan adok hozzá a meleg léből (hőkiegyelítés), közben keverem, s csak akkor teszem a cukkinihez, ha már jó langyos az egész tejföl. Így nem áll össze túrós állagúvá. Kicsit forralom, hogy a liszt megfőjön, leveszem a tűzről.
Feltétnek én most grillserpenyőben sütött grillkolbászt adtam hozzá.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.