80 dkg csirkemell
40 dkg szeletel bacon
20 dkg reszelt sajt
2 tojás
1 nagy csokor petrezselyemzöld
4-5 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
2 kávéskanál só
bors
A forma kikenéslhez:
margarin
zsemlyemorzsa
A csirkemellet felkockázzuk.
A sajtot, tojást, apróra vágott petrezselyemzöldet, tejfölt, lisztet, sót, borsot összekeverjük, majd hozzáadjuk a csirkemellkockákat.
Egy nagyobb formájú őzgerincet margarinnal kikenünk, meghintjük zsemlyemorzsával, majd belefektetjük a baconszeleteket úgy, hogy kissé fedésben legyenek, a szélei mindkét oldalon lelógjanak.
Ügyeljünk arra, hogy a forma két végére is kerüljön a baconszeletekből.
Belehalmozzuk a húsos masszát, elegyengetjük, majd a lelógó bacontszeleteket ráhajtjuk.
Előmelegített sütőben 170 fokon 40 percig sütjük, majd egy tepsire kiborítjuk a roládot.
Vigyázzunk arra, meg ne égessük a kezünket és visszatesszük addig a sütőbe, míg a domború fele is megpirul.
Hidegen és melegen is finom, de ügyeljünk arra, hogy tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, hogy szépen tudjuk szeletelni.
Én most medvehagymás rizzsel tálaltam.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.