bakonyi csirkemell

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg csirkemell filé, felszeletelve, paprikás lisztbe forgatva.
60 dkg erdei gomba, vagy csiperke
10 dkg füstölt szalonna, kockákra vágva
2 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 db lecsópaprika
1 nagyobb paradicsom, héja lehúzva és húsa kis kockákra vágva
2 dl hús, vagy csont alaplé
200 g főzőtejszín, esetleg tejföl
1 evőkanál liszt a habaráshoz
1 kevés só és bors
1 kevés őrölt pirospaprika
1 kevés őrölt köménymag
1 kevés kakukkfű
1 dl olaj a hús sütéséhez

*

Elkészítés:

A csirkemellet felszeletelem, kikloffolom, megsózom, paprikás lisztbe forgatom, és forró olajban kisütöm.
Eközben, az apróra vágott hagymát, a kockára vágott szalonnából kisült zsíron megpirítjuk, a 3 gerezd fokhagymát, majd 1 nagyobb, meghámozott paradicsomot adunk hozzá, és 1 db.
zöldpaprikát, darabokra vágva.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt paprikával.
Kakukkfüvet, őrölt köményt is adunk hozzá.
Ezek után, beletesszük a szeletelt gombát, és felöntjük leves alaplével.
A főzőléből keveset kivéve, összekeverjük 2 dl tejszínes gomba ízű szósszal, 1 ek.
lisztet hozzáadva, csomómentesre elkeverve, visszaöntjük a ragura, és ezzel behabarjuk a mártást.
A lisztbe forgatott, kisült csirkemell szeletekre halmozzuk, tészta, vagy galuska körettel tálaljuk.
A hús is kapott egy vékony kérget, ami magán tartja a gombás ragut, és a tészta, vagy galuska is felveszi azt.

bakonyi csirkemell