Egyéb
Egyéb – receptek, amik nem illenek sablonba, de annál izgalmasabbak
A főzésben – akárcsak az életben – nem minden fér bele egy-egy szigorúan meghatározott kategóriába. Az „Egyéb” kategória éppen ezért jött létre: hogy helyet adjon azoknak a recepteknek, amelyek nem sorolhatók be pontosan sem a levesek, sem a főételek, sem a desszertek világába, mégis érdemesek arra, hogy kipróbáld őket.
Ebben a gyűjteményben különleges, kevésbé ismert vagy épp több kategóriát is érintő recepteket találsz. Olyan ételeket, amelyek talán túl egyediek, hogy csak egy címke alatt szerepeljenek – például házi készítésű italokat, különféle alaprecepteket, maradékmentő ötleteket vagy konyhai praktikákat. És bár egyelőre ez egy átmeneti hely, mégis sok értéket rejt, főleg ha nyitott vagy az újdonságokra.
Kezdőként és tapasztaltabb hobbiszakácsként is jó, ha van egy ilyen „vegyespolc” a recepttárban. Itt bátran kísérletezhetsz, kipróbálhatsz valami szokatlant, és közben új technikákat vagy alapanyagokat is megismerhetsz.
Az „Egyéb” kategória tehát nem csak egy gyűjtőhely – hanem egy olyan szabad tér, ahol a kreativitásé a főszerep. Ha szeretsz kilépni a megszokott keretek közül, ez a kategória neked való.