Több mint receptek: merülj el a konyha világában!

Gasztrotippek, érdekességek, konyhai trükkök és minden, ami ízekről, élményekről és főzésről szól.

Tudj meg többet az ízek mögött rejlő világokról!

pácolás
Blogcikk

Mire jó a pác – és hogyan készítsd el tökéletesre? A pácolás 5 aranyszabálya

A pác olyan a konyhában, mint egy jó könyv a vasárnap délutánban: idő kell hozzá, de a végén minden falat kifizetődik. Akár húst, halat, zöldséget ...
Elolvasom
konfitálás
Blogcikk

Mi az a konfitálás – és miért lesz tőle minden puhább, szaftosabb és finomabb?

Ha hallottad már a „konfitált kacsa” kifejezést, de nem voltál benne biztos, mit is jelent pontosan, vagy ha már ettél valami ellenállhatatlanul puha, olajos, selymes ...
Elolvasom
a hónap alapanyaga az eper
Blogcikk

A hónap alapanyaga: eper – május édes kincse a konyhában

Ahogy megérkezik a tavasz vége és a napsugarak egyre bátrabban melengetik a földet, a piacok standjain is felbukkan az egyik legvártabb gyümölcs: az eper. Májusban ...
Elolvasom
grillezés
Blogcikk

Mire jó a grill, ha nincs hús? – 7 izgalmas zöldséges és sajtos fogás a nyári sütögetéshez

Nyár, meleg, barátok, terasz – és persze a grill illata, ami belengi a kertet. De mi van, ha valaki nem eszik húst? Vagy csak egyszerűen ...
Elolvasom
Kedvenc főzős filmjeink - konyhai mozizás
Blogcikk

Kedvenc főzős filmjeink

Bizonyára ti is ismeritek azt az érzést, amikor a konyha csöndjében a serpenyő sercegése ad igazán inspiráló aláfestést – na, én viszont néha a mozivásznon ...
Elolvasom
tojás változatok
Blogcikk

Tojás minden formában – 7 technika, amit ismerned kell a tökéletes reggelihez

A tojás az egyik legsokoldalúbb alapanyag a reggelizők világában. Egyszerű, tápláló, gyorsan elkészül – és mégis annyi arca van, hogy egy hétig sem kellene kétszer ...
Elolvasom
zöldségek
Blogcikk

Mi legyen a hűtő alján maradt zöldségekkel? – 6+1 ötlet a pazarlásmentes, kreatív konyhához

Ismerős a helyzet, amikor a hűtő alján ott lapul pár kókadozó répa, fél fej brokkoli vagy egy kicsit megpuhult cukkini? Még nem romlottak meg, de ...
Elolvasom
rebarbara
Blogcikk

Mire jó a rebarbara azon kívül, hogy savanyú? – 5 meglepő mód, ahogy újra felfedezheted

A rebarbara sokunk emlékeiben kompótként vagy lekvárként él – fanyar, piros szálak, amiket vagy imádtunk, vagy messzire kerültünk gyerekként. De ha most újra ránézel, lehet, ...
Elolvasom
tavaszi-alapanyag
Blogcikk

7 tavaszi alapanyag, amit most érdemes bevetni – és hogyan készíts belőlük valami igazán izgalmasat

Ahogy megérkezik a tavasz, a piac is újraéled: harsogó zöldek, ropogós gyökerek, illatos fűszerek – végre elbúcsúzhatunk a nehéz téli fogásoktól, és jöhet a friss ...
Elolvasom
fermentált étel
Blogcikk

Fermentált ételek: A buborékos csoda, amit a konyhád (és a bélrendszered) imádni fog

Gondoltad volna, hogy a kedvenc reggeli joghurtod, a koreai kimchi vagy a savanyú káposzta nemcsak finom, hanem élő, lélegző miniuniverzum? A fermentált ételek régóta velünk ...
Elolvasom