Több mint receptek: merülj el a konyha világában!

Gasztrotippek, érdekességek, konyhai trükkök és minden, ami ízekről, élményekről és főzésről szól.

Tudj meg többet az ízek mögött rejlő világokról!

alma ősz
Blogcikk

Almás finomságok őszre – a fahéj és a nosztalgia találkozása

Van valami különösen megnyugtató abban, ahogy az alma illata betölti a konyhát. Legyen szó egy frissen sült pitéről, egy gőzölgő kompótról vagy egy fahéjas almás ...
Elolvasom
forralt bor
Blogcikk

A forralt bor titkai – így készül az igazi téli varázsital

Van egy ital, amelyről elég csak megérezni az illatát, és máris beköltözik a tél a konyhába. A fahéj, a szegfűszeg, a narancs és a bor ...
Elolvasom
liba
Blogcikk

Márton-nap közeleg – készül a libasült és forr a bor

Ahogy közeledik november 11., az utcákon és piacokon egyre gyakrabban hallani a szót: Márton-nap. Ez az időszak nemcsak a liba és az újbor ünnepe, hanem ...
Elolvasom
sütőtök
Blogcikk

Sütőtök – az ősz napsárga csodája a konyhában

Ha van alapanyag, ami az őszt egyetlen falatban képes megidézni, az a sütőtök. Élénk narancssárga színe, selymes, édeskés íze és sokoldalú felhasználhatósága miatt minden évben ...
Elolvasom
gesztenye
Blogcikk

Gesztenye – az ősz legmelegebb íze

Ha van illat, ami egy pillanat alatt elhozza az őszt, az a sült gesztenyéé. A ropogós héj alól előbukkanó, édes, krémes belső nemcsak gyerekkori emlék, ...
Elolvasom
fokhagyma
Blogcikk

Őszi ízek a konyhában – a sült fokhagyma, amitől minden étel megváltozik

Van egy alapanyag, ami szinte minden magyar konyhában ott lapul, de csak kevesen ismerik a legnemesebb arcát. Ez a fokhagyma. Nyersen csípős, karakteres és olykor ...
Elolvasom
kenyér
Blogcikk

Kenyérsütés otthon – a friss házi kenyér varázsa

Kevés dolog képes olyan illattal megtölteni a lakást, mint egy frissen sült kenyér. Ahogy a ropogós héj lassan aranybarnára sül, a konyhát betölti az az ...
Elolvasom
zöldség sütési tipp
Blogcikk

Miért nem pirul rendesen a zöldség? – 5 gyakori hiba a sütőben sült zöldségeknél

A sült zöldség az egyik legegyszerűbb, legfinomabb és legegészségesebb köret vagy főétel. De ismerős az érzés, amikor valami mégsem az igazi? Nem ropog, nem karamellizálódik, ...
Elolvasom
alma
Blogcikk

Az alma – az ősz és a konyha igazi kincse

Az alma minden évben az egyik legnépszerűbb, legsokoldalúbb hazai gyümölcsünk, amely főszereplő az őszi piacokon és a magyar konyhában egyaránt. A szeptember beköszöntével úton-útfélen találkozhatunk ...
Elolvasom
szilva
Blogcikk

Szilva a konyhában – nyár végi, őszi kedvenc, ami minden formában megállja a helyét

A szilva igazi átmeneti gyümölcs: a nyár végét és az ősz kezdetét jelzi. Július végétől egészen szeptember végéig sorakoznak a piacokon a kosarakban – apró, ...
Elolvasom