Több mint receptek: merülj el a konyha világában!

Gasztrotippek, érdekességek, konyhai trükkök és minden, ami ízekről, élményekről és főzésről szól.

Tudj meg többet az ízek mögött rejlő világokról!

tálak
Blogcikk

Pataki-tál, öntöttvas lábas vagy jénai? – Melyik sütőedényt mikor érdemes bevetni?

Van az a pillanat, amikor már ott illatozik a hús, a köret is alakul, de elbizonytalanodsz: miben süssem meg, hogy igazán ütős legyen? Ha valaha ...
Elolvasom
bors
Blogcikk

Minden, amit a borsról tudni érdemes – a fűszer, ami mindenhez illik

Gondoltál már arra, hogy a bors, ez az apró, fekete szemcsés csoda valójában mekkora főszereplője a konyhádnak? Olyan alapfűszer, amit szinte reflexből használunk – de ...
Elolvasom
saláta
Blogcikk

Hogyan lesz a saláta főszereplő a tányéron? – 5 meleg saláta recept, amiért még a húsimádók is rajongani fognak

Saláta? Sokaknak egy halom zöld jut róla eszébe, amivel legfeljebb a főétel mellé barátkoznak. Pedig a saláta lehet tartalmas, meleg, sőt, akár laktatóbb is, mint ...
Elolvasom
Blogcikk

Mit igyunk a vacsorához? Alap bor-étel párosítások, kezdőknek is érthetően

Van az a pillanat, amikor leülsz a vacsorához, és valami hiányzik. A falatok finomak, az asztaltársaság jó, de az ital… nos, az lehetne passzentosabb. Ha ...
Elolvasom
reggeli
Blogcikk

A tökéletes reggeli otthon: 7 kreatív ötlet, amitől nem fogsz a pékség után sóvárogni

Van az a reggel, amikor csak egy kávé kell. Aztán van az, amikor rád tör az érzés: kéne valami jó, valami más, valami otthonkészített, ami ...
Elolvasom
rántott hús
Blogcikk

5 trükk a tökéletes rántott húshoz – így lesz aranybarna, ropogós és szaftos!

Ha azt mondom, rántott hús, neked is azonnal a vasárnapi ebéd vagy a nagyi főztje jut eszedbe, igaz? Egy igazi klasszikus, amit mindenki szeret, de ...
Elolvasom