Több mint receptek: merülj el a konyha világában!

Gasztrotippek, érdekességek, konyhai trükkök és minden, ami ízekről, élményekről és főzésről szól.

Tudj meg többet az ízek mögött rejlő világokról!

Blogcikk

A tél zöldségei – hogyan készíts ízletes ételeket káposztából, sütőtökből, zellerből?

A tél hajlamos arra, hogy szürkének tűnjön: rövidebb nappalok, hideg levegő, kevesebb friss gyümölcs és zöldség. A konyhában mégis egészen más a helyzet. A téli ...
Elolvasom
méz
Blogcikk

Méz a konyhában – édes, gyógyító és sokoldalú: így használd télen

A tél beköszöntével a konyha valahogy ösztönösen a melegebb, selymesebb, megnyugtatóbb ízek felé fordul. Ilyenkor kerül elő gyakrabban a méz — az az alapanyag, amely ...
Elolvasom
hagyma
Blogcikk

Hagymák a téli konyhában – több, mint alapíz: hagyomány, technika, kreativitás

A hagyma az egyik legősibb, legmegbízhatóbb társa a téli konyhának. Olyan alapanyag, amelyet sokszor észre sem veszünk, pedig szinte minden étel történetének első mondata vele ...
Elolvasom
szaloncukor
Blogcikk

A 2025-ös év szaloncukra – nosztalgia, innováció és egy falatnyi karácsonyi varázslat

Van valami egészen különleges abban, amikor először kibontjuk az év szaloncukrát. A díszes papír zizegése, a gyerekkorunkat megidéző illat, a várakozás, hogy vajon milyen ízt ...
Elolvasom
téli sajtok
Blogcikk

Sajtok télen – melyik illik forró ételekhez, és hogyan tálaljuk őket?

A télnek van egy sajátos varázsa a konyhában: ilyenkor minden étel lassabb, mélyebb, otthonosabb lesz. A hideg napokon valahogy természetesebb a meleg, olvadt sajtok után ...
Elolvasom
téli fűszer
Blogcikk

A téli raguk művészete – lassú főzés, mély ízek, otthonos hangulat

A tél beköszöntével valami megváltozik a konyhában. A könnyed saláták és gyors sült fogások helyét átveszik a lassan rotyogó ételek, a gazdag szaftok, a mély, ...
Elolvasom
citrus
Blogcikk

A tél vitaminbombái – hogyan használd a citrusféléket a konyhában?

Ahogy beköszönt a tél, és a reggelek egyre sötétebbek, a testünk és a lelkünk ösztönösen keresi az élénkítő, frissítő ízeket. Ilyenkor lépnek színre a citrusfélék ...
Elolvasom
kenyér
Blogcikk

A karácsony kenyere – mitől lesz igazán ünnepi a házi cipó?

A karácsony ízei között gyakran a süteményekre, a mézes tésztákra, a fűszeres italokra gondolunk elsőként, de van valami, ami csendesen, mégis megkerülhetetlenül része az ünnepnek: ...
Elolvasom
advent
Blogcikk

Adventi illatok a konyhában – fahéj, szegfűszeg és méz varázsa

Ahogy közeledik az advent, valami megváltozik a levegőben. A konyhában lassan újra előkerülnek a mézes dobozok, a fűszerek polcán megnyílik a fahéj, a szegfűszeg és ...
Elolvasom
burgonya
Blogcikk

A burgonya ezer arca – miért ez a magyar konyha csendes hőse?

Kevés alapanyag van, ami annyira természetes része a magyar konyhának, mint a burgonya. Ott van minden háztartásban, minden évszakban, minden formában. Egyszerű, olcsó, mégis millióféleképpen ...
Elolvasom