Több mint receptek: merülj el a konyha világában!

Gasztrotippek, érdekességek, konyhai trükkök és minden, ami ízekről, élményekről és főzésről szól.

Tudj meg többet az ízek mögött rejlő világokról!

alma
Blogcikk

Az alma – az ősz és a konyha igazi kincse

Az alma minden évben az egyik legnépszerűbb, legsokoldalúbb hazai gyümölcsünk, amely főszereplő az őszi piacokon és a magyar konyhában egyaránt. A szeptember beköszöntével úton-útfélen találkozhatunk ...
Elolvasom
szilva
Blogcikk

Szilva a konyhában – nyár végi, őszi kedvenc, ami minden formában megállja a helyét

A szilva igazi átmeneti gyümölcs: a nyár végét és az ősz kezdetét jelzi. Július végétől egészen szeptember végéig sorakoznak a piacokon a kosarakban – apró, ...
Elolvasom
rakott étel
Blogcikk

Rakott ételek – a magyar konyha réteges csodái

A magyar konyha bővelkedik olyan fogásokban, amelyek egyszerre laktatóak, háziasak és sokféleképpen variálhatók. Ezek közül is kiemelkednek a rakott ételek, amelyek nemcsak finomak, hanem egyfajta ...
Elolvasom
füge
Blogcikk

Füge a tányéron – mediterrán csoda a magyar konyhában

Kevés gyümölcs van, amely olyan sokszínű történettel és felhasználási lehetőséggel bír, mint a füge. Az ókori görögök szent gyümölcsként tisztelték, a mediterrán konyha ma is ...
Elolvasom
rétes
Blogcikk

A rétes titkai – miért nem csak a nagymamák konyhájában állja meg a helyét?

Kevés sütemény képes annyi emléket és hangulatot felidézni, mint a frissen sült rétes. Amikor a ropogós, aranyló tészta megreccsen a kés alatt, majd előbukkan a ...
Elolvasom
levendula
Blogcikk

Nem csak illatpárna: 5 meglepő mód, ahogy a levendulát a konyhában használhatod

Amikor meghalljuk a levendula nevét, legtöbben a nyári mezők lilás virágmezőire vagy az illatosított párnákra gondolunk. Pedig a levendula nemcsak a szépségével és aromaterápiás hatásával ...
Elolvasom
szőlő
Blogcikk

Szőlő a konyhában – nem csak bor készülhet belőle

Ha azt mondjuk „szőlő”, legtöbben azonnal a borra gondolunk. Nem véletlen: Magyarország szőlő- és borkultúrája évszázadokra nyúlik vissza, és világszerte is elismert. De a szőlő ...
Elolvasom
5 alapíz
Blogcikk

Az öt alapíz titka – miért nem elég csak az édes?

Ha becsukjuk a szemünket és elképzelünk egy falat ételt, legtöbbször az édes íz ugrik be elsőként. Gyerekkorunktól kezdve ez az íz adja a legközvetlenebb örömöt: ...
Elolvasom
lecsó
Blogcikk

Lecsó – A magyar nyár színes ízeinek öröksége

Kevés étel van, ami annyira egybeforrt a magyar nyár hangulatával, mint a lecsó. Illata a kora augusztusi estéket idézi, amikor a kertekben, nyitott ablakok mögött ...
Elolvasom
2025 év tortája
Blogcikk

A 2025-ös „Magyarország Tortája”: A dobostorta újraálmodva, cukormentes változattal

Augusztus 20-a nemcsak államalapításunk ünnepe, hanem az édes ízek kedvelőinek is várva várt dátum: ekkor mutatják be hivatalosan az aktuális év „Magyarország Tortáját”. Ez a ...
Elolvasom