Több mint receptek: merülj el a konyha világában!

Gasztrotippek, érdekességek, konyhai trükkök és minden, ami ízekről, élményekről és főzésről szól.

Tudj meg többet az ízek mögött rejlő világokról!

Karácsony, karácsonyi menü, karácsonyi asztal
Blogcikk

Mik a klasszikus karácsonyi ételek Magyarországon?

A magyar karácsonyi asztal jellegzetességei Magyarországon a karácsonyi ünnepi asztal évszázados hagyományokat őriz, amelyek a vallási előírások, a helyi adottságok és a családi szokások különleges ...
Elolvasom
savanyú káposzta
Blogcikk

A savanyú káposzta téli varázsa – a magyar konyha kincse, amely karácsonykor is főszereplő

Van néhány alapanyag, amelyet nem csupán az íze miatt szeretünk, hanem azért is, mert története, hagyománya és illata összeforrt az évszakokkal. A savanyú káposzta pontosan ...
Elolvasom
fűszerek
Blogcikk

A karácsony fűszerei – hogyan alakítják át az ételek ízét és hangulatát?

A karácsony illata nem egyszerűen egy fűszerkeverék, hanem egy érzés: a gyerekkoré, az ünnepi készülődésé, a meghitt téli estéé. Mielőtt felkerül a bejgli tetejére az ...
Elolvasom
Így étkezz karácsonykor
Blogcikk

Így étkezz, hogy karácsony után is rá merj állni a mérlegre

Az ünnepi időszak mindig kihívást jelent azok számára, akik odafigyelnek az alakjukra. A karácsonyi asztal zsírban úszó sültjei, a kalóriadús sütemények és a véget nem ...
Elolvasom
vaj
Blogcikk

A tejszín és a vaj téli reneszánsza – miért lesz minden étel krémesebb, melegebb, ünnepibb?

Ahogy a tél megérkezik, a konyha varázsa is átalakul. A hűtőből előkerülő friss zöldségek és könnyedebb fogások helyét átveszik a lassan rotyogó fazekak, a pára, ...
Elolvasom
Halászlé
Blogcikk

Milyen a tökéletes halászlé?

Mi teszi igazán tökéletessé a halászlét? A halászlevet nálunk, magyaroknál különleges helyet foglal el a gasztronómiai panteonban. Nem egyszerűen levesről van szó, hanem egy olyan ...
Elolvasom
csokimikulás
Blogcikk

Hogy hasznosítsuk a megmaradt csokimikulásokat?

Amikor lecseng a téli ünnepkör, szinte minden konyhában előkerül a téma: mi legyen a rengeteg csokoládéval, amit összegyűjtöttünk? A gyerekek persze boldogan kapkodtak minden figura ...
Elolvasom
forró csoki
Blogcikk

Forró csoki evolúciója – a gyerekkori italtól a gourmet téli csodáig

A kakaóporos bögrétől a selymes csokoládéig, ahogy a tél ízei felnőnek velünk. Kevés ital képes olyan nosztalgiát ébreszteni, mint a forró csoki. Gyerekkorunkban talán csak ...
Elolvasom
mézeskalács
Blogcikk

Mézeskalács – a tél illata, a karácsony szíve, a gyerekkor íze

Van egy illat, amelyet mindenki felismer, bárhol és bármikor. Akár egy adventi vásárban járunk, akár egy régi családi konyhában, elég egyetlen pillanat, és a fahéj–szegfűszeg–méz ...
Elolvasom
dió
Blogcikk

Dió és karácsony – miért ez a páros a tél egyik legszebb íze és illata?

Van egy illat, ami számomra azonnal elhozza a decembert: a frissen darált dió finom, édeskés, kissé földes aromája. Ahogy egy téli délutánon belengi a konyhát, ...
Elolvasom