Alapanyag kisokos:

zúza

A zúza egy igazán különleges alapanyag, amely főként a csirke, pulyka vagy kacsa belsőségeiből készül. Azért is érdemes barátkoznod vele, mert a zúza rendkívül ízletes és tápláló, gazdag vasban és fehérjében, így remek választás lehet a húsevő háztartásokban. Főzés során kiválóan használható pörköltekben, levesekben, vagy akár a hagyományos zúzapörkölt készítésére is.

A zúza nemcsak finom, hanem gyorsan elkészíthető is! Tökéletes párosítások közé tartozik a vöröshagyma, fokhagyma, zöldpaprika, és persze a jóféle fűszerek, mint például a lestyán vagy a káposzta, amelyekkel könnyedén feldobhatod az ízeket.

Tudtad, hogy a zúza neve onnan ered, hogy az étel elkészítése során a főzőművész „zúzni” kezdi a húst, hogy az jobban összeérjen a fűszerekkel? Na jó, ez nem teljesen igaz, de ki tudja, talán éppen te leszel az, aki elindítja a legendát!

A zúzát érdemes alaposan megmosni, mielőtt nekilátnál a főzésnek, és tárolni lehet frissen, de akár fagyasztva is, így mindig kéznél lesz, ha egy finom fogásra vágyakozol. Ne feledd, a zúza szeretettel készítve igazán finom lehet, csak adj neki lehetőséget, hogy megmutassa, mit tud!

Most, hogy már alaposan megismerted, ne habozz hát, és merülj el a zúza világában! Készítsd el azt a finom zúzapörköltet, amiről mindig is álmodoztál!