A zselés ételfesték egy igazi szuperhős a konyhában, amikor a színek varázslatos világát akarjuk bevinni az étkezéseinkbe! Alapvetően egy feldolgozott termék, amely különböző természetes és mesterséges színezőanyagokat tartalmaz, egy kis gumiarányos zselatin vagy pektin társaságában. Az eredmény? Egy könnyen használható, intenzív színű zselés anyag, aminek a segítségével bármilyen ételt feldobhatunk – legyen szó tortáról, cukorkáról vagy akár mousse-ról!
Főzés közben a zselés ételfestéket leggyakrabban desszertekhez, süteményekhez és italokhoz használják. Színesítheted vele a krémeket, piskótát, de akár a fagylaltodat is egyedi megjelenésűvé varázsolhatod. A legjobban akkor mutat, ha a színpárosításokat kreatívan alkalmazod – képzeld el a sárga citromkrémet kék zselés ételfestékkel!
Egy érdekes trükk: ha a zselés ételfestékből túl sokat használsz, könnyen tollasra festheted magad, szóval érdemes óvatosan bánni vele! Az előkészítés egyszerű: csak keverd össze az ételfestéket a kívánt étellel – a konyhai varázslat már kezdődhet is. Tárolni a hűtőben a legjobb, hogy hosszú életű maradjon, és esetleges maradékokat se hagyj ott!
Hát, készen állsz, hogy megdobd a főztödet színekkel? Ne félj kísérletezni, és mosollyal teli, színes étkezéseket varázsolhatsz az asztalra! A zselés ételfesték csak rád vár!