A zselés cukorka egy igazi édességklasszikus, ami nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek szívét is megdobogtatja. Eredete a gumicukorkák családjába vezethető vissza, és fő componentje a zselatin, amely állati eredetű fehérje. Tehát, ha valaha is megpróbáltál zselés cukorkát készíteni, valószínűleg már tudod, hogy nemcsak ízletes, de roppant szórakoztató is!
A zselés cukorka sokoldalú alapanyag, amit különféle édességek készítésénél használhatsz. Kellemesen édes íze tökéletes kiegészítője lehet tortáknak, süteményeknek, de akár fagyiként is előszeretettel szerepelhet. Ha egy kis kreativitást csempészel a konyhádba, a zselés cukorkát díszítésre is használhatod, mivel szép színekben és formákban érhető el.
Érdekesség, hogy a zselés cukorkák a ’20-as évek amerikai piacon kezdtek igazán népszerűvé válni, és a műfaj azóta is virágzik. Egy trükk, amit érdemes megjegyezni: ha a cukorkákat fagyasztod, új és izgalmas állagú édességet kapsz, ami forró nyári napokon igazán felüdít.
Ha zselés cukorkával dolgozol, figyj oda a tárolására! A legjobb, ha száraz, hűvös helyen tartod, lehetőleg légmentesen záródó edényben, hogy megőrizhesd a frissességét. Akár magában, akár sütikhez adva, bátran vágj bele, és engedd szabadjára a kreativitásodat a konyhában!