A zöldborsó egy igazi kis csoda az otthoni konyhában! Eredetileg Ázsiából származik, és valójában egy hüvelyes növény, amely évezredek óta a tápláló ételek egyik fontos összetevője. Friss, fagyasztott vagy konzerv formában is elérhető, így mindig kéznél lehet.
A zöldborsó remekül variálható és számos ételben megállja a helyét. Lehet belőle ízletes leveseket főzni, például borsólevest, vagy akár salátákba is feldobhatod. Érdemes kipróbálni rizottóban vagy tésztás ételekben is – a zöldborsó színével és ízével feldobja bármelyik fogást! Párosíthatod például mentával és citrommal, de a klasszikus burgonyás zöldborsó is mindig sláger.
Tudtad, hogy a zöldborsónak van egy igazi szupererője? Tele van fehérjével és rosttal, így nagyon tápláló választás! A készítése is egyszerű: ha friss borsót használsz, csak le kell húznod a hüvelyből, majd pár perc főzés után már kész is. A fagyasztott változat esetén nincs sok dolgod, csak vedd elő a fagyóból és dobd a fazékba!
Tárolás szempontjából a friss borsót hűtőben, egy papírzacskóban jó benntartani, míg a fagyasztottat meg persze egyszerűen tartsd a fagyasztóban, hiszen ott a legboldogabb. Ne feledd, minél frissebb, annál ízletesebb! Szóval merj bátran kísérletezni a zöldborsóval, és varázsold zölddé a konyhádat!