Alapanyag kisokos:

zellerzöld

**Zellerzöld** – a zöld fűszer, ami megbújik a konyhádban

A zellerzöld a zeller növény leveles része, amit általában frissen vagy szárítva használunk a főzés során. Ha eddig csak a zeller gumóját ismerted, ideje megismerkedni ennek a zöld csodának a sokoldalúságával! A zellerzöld kiválóan passzol levesekhez, pörköltekhez, és salátákhoz is, így garantáltan feldobja az ételeidet.

Az íze kissé sós és földes, ezért nagyszerű társ a húsokhoz, például a csirkéhez vagy a borjúhúshoz. Emellett remekül harmonizál a sárgarépával, petrezselyemmel és akár a burgonyával is. Tehát ha már a leveskészítés mesterségét gyakorlod, ne felejtsd el beleszórni a zellerzöldet – a végeredmény garantáltan magáért beszél majd!

Tudtad, hogy a zellerzöld tele van hasznos vitaminokkal és ásványi anyagokkal? Ráadásul a legjobb része, hogy bátran használhatod a konyhában a zeller gumója után is; így kevesebb lesz a pazarlás, és a környezetvédelem is megoldott!

Ha frissen vásárolod, tárold hűtőben, ahol akár egy hétig is eláll, de ha sikerült egy kis mennyiséget szárítanod, hidd el, rengeteg ízt és illatot zárhatsz el a tasakban. A zellerzöld gyorsan elkészíthető: egyszerűen csak vágd apróra, és máris mehet bele az elkészülő ételbe.

Most, hogy már mindent tudsz róla, ne habozz, és vigyél zellerzöldet a konyhádba! A változatosság gyönyörködtet, és ki tudja, talán egy zellerzöld-rajongó leszel!