A zellerlevél egy igazi titkos fegyver a konyhában, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak, pedig fantasztikus ízvilággal van megáldva. A zeller (Apium graveolens) szárának és gyökerének mellett a levelei is rendkívül ízletesek és aromásak. Sokan elfelejtik, hogy nemcsak a zeller gyökere, hanem a levelei is felhasználhatók különféle ételekben.
Főzés során a zellerlevél kiválóan működik levesekben, pörköltekben, sőt, salátákban is, ahol egy kis frissességet adhat az összképhez. Tökéletes párosításokat hozhatsz létre, ha más zöldfűszerekkel, mint például petrezselyem, kakukkfű vagy bazsalikom kombinálod. A zellerlevél erősebb ízétől a legunalmasabb ételek is életre kelnek.
Érdekessége, hogy a zellerlevél rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, így nemcsak ízesítő, hanem tápláló adalék is az ételeidhez. És ha már itt tartunk, tudtad, hogy a zellerlevél az egyik legősibb fűszer? A rómaiak már jónéhány ezer éve használták!
A zellerlevél tárolása gyerekjáték: egyszerűen tedd egy légmentesen záródó dobozba vagy zacskóba, és szerezz be egy kis hűtőt, ahol akár egy hétig is friss marad! Amikor előkészíted, csak a legszebb, zöld levélkéket válaszd ki, és ne habozz felaprítani őket – ízlés szerint!
Tehát, legközelebb, amikor zellerszárat vásárolsz, ne hagyd a leveleket a szélén! Használd fel bátran, és tapasztald meg, milyen különbséget tehet egy kis zellerlevél a főztödben!