Az újkrumpli az egyik legfinomabb zöldség a konyhában, és a tavasz végén, nyár elején érdemes a legjobban figyelni rá. Ez a fiatal, zsenge burgonya nemcsak ízletes, de tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal is. Az újkrumpli jellemzően vékony héjjal bír, így sok esetben a hámozásról is lemondhatsz – és valljuk be, ki akarja a drága időt a héj hámozásával tölteni?
Főzéskor szinte végtelen lehetőséged van! Ki ne szeretné a vajas újkrumplit friss fűszernövényekkel megszórva, vagy egy jó kis salátát, amiben roppanós újkrumpli megy a koktélparadicsommal és az olívaolajjal? Bátran párosíthatod húsokkal is, a grillen pedig remekül megállja a helyét.
De tudtad, hogy az újkrumpli a spanyolok kedvenc fogása? Itt a patatas bravas, a fűszeres, mártogatós étel, ami az egyik legimpozánsabb példa arra, hogy mennyire sokoldalú az újkrumpli. A trükkje, hogy amikor felszeleteled, figyelj, hogy egyenletes méretű darabokat kapj, így a főzés során mindegyik tökéletesen átsül.
Tárolás során a sötét, hűvös hely a barátod! Ha viszont már megkezdted a felhasználását, igyekezz minél hamarabb felhasználni, mert az újkrumpli nem a legjobban tárolható zöldség. Szóval, adj neki teret a konyhában, és élvezd az ízletes fogásokat, amiket vele készítesz!