A trappista sajt egy igazi klasszikus az otthoni konyhában, amit nem lehet nem szeretni! Eredetileg Franciaországból származik, és a trappista szerzetesek készítették, erről kapta a nevét. Ez a sajt egy ízletes, félkemény sajtfajta, amely tehéntejből készült, és a jellegzetes lágy, krémes ízéről ismert.
Főzésnél szinte mindenhez jól illik: tökéletes pizzán, rakott ételekben, vagy akár egy egyszerű sajtos szendvicsben is megállja a helyét. A trappista sajt remekül párosítható zöldségekkel, mint például paradicsom és paprika, de ha igazán különlegesebbre vágysz, próbáld ki salátákban vagy omlettben is.
Érdekesség, hogy a trappista sajt készítése során a fűszerek és a só használata mérsékelt, így a sajt természetes íze igazán kiemelkedő marad. Kis trükk: ha a sajt felületét olívaolajjal vagy vajjal kenjük meg, hosszabb ideig megőrzi frissességét!
Tárolás szempontjából a legjobb, ha a trappista sajtot egy légmentesen záródó edényben, hűtőszekrényben tartod. Előre reszelt formában is jól jöhet, csak figyelj rá, hogy ne száradjon ki! Így bármikor előkaphatod, amikor egy kis sajtos ízorgiára vágysz. Most már bátran használhatod a konyhában – merülj el a trappista sajt világában!