A tortabevonó egy igazi varázsló az otthon készített desszertek világában! Ezt az édes, sűrű mázat általában csokoládéból készítik, de manapság a fehér, tej- és étcsokoládé, valamint különféle ízesítésekben is megtalálható. Mivel feldolgozott alapanyagról van szó, a tortabevonó hosszan eltartható, és általában egy kis csomagolásban kínálják, ami megkönnyíti a tárolását is.
De mire is használhatod ezt a csodás anyagot? Természetesen a legnyilvánvalóbb megoldás a torták, sütemények bevonása, de ne állj meg itt! Készíthetsz vele finom trüffelt, brownie-t, vagy akár gyümölcsöket is mártogathatsz bele! A lehetőségek határtalanok, csak a kreativitásod szabhat határt!
Tudtad, hogy a tortabevonó „próbapontján” a hűtés és a szobahőmérséklet egyensúlya kulcsszerepet játszik? Ha túl hideg anyagra öntöd, akkor csúnyán megrepedhet a bevonat! A szobahőmérsékletű tortákkal viszont megkönnyíted a dolgod, szép sima és fényes bevonatot kapsz. A tárolása is pofon egyszerű: sötét és száraz helyen, légmentesen záródó edényben a legjobb.
Szóval legyél bátran kreatív, és ne félj megbolondítani a desszertjeidet a tortabevonóval – már csak néhány jó recept választ el a legizgalmasabb édességektől!