A tejföl egy igazi nélkülözhetetlen alapanyag a konyhában, főleg ha szeretsz különféle ízekkel kísérletezni! Eredetileg a tej fermentálásával készül, így nem meglepő, hogy a tejtermékek királyának is hívják. Különböző zsírtartalmú változatokban találkozhatsz vele, a 10%-ostól kezdve a 30%-os „nehézfiúkig”.
A tejföl felhasználása szinte végtelen, gondolj csak a fenséges gulyáslevesre vagy a sült paprikával tálalt túrós csuszára! Különösen jól párosítható fokhagymával, friss fűszernövényekkel, és a legjobb barátod lehet a laktózérzékenyek konyhájában, hiszen a zöldséges krémlevesekbe is tökéletesen illik.
Érdekesség, hogy a tejföl nemcsak gasztronómiai, hanem kulturális jelentőséggel is bír, hiszen a hagyományos magyar konyha szerves része. Persze néha vicces megjegyzéseket is kap, például hogy „mindent megold a tejföl”, ami a valóságban is igaz lehet, ha ügyesen használod.
A tejföl tárolása egyszerű: hűtőben, jól zárható edényben a legjobb, és igyekezz minél előbb felhasználni, hogy megőrizze frissességét. Előfőzéshez vagy tálaláshoz érdemes szobahőmérsékletre hozni, így könnyebben keveredik más alapanyagokkal. Bátran használj tejfölt a konyhában, és tapasztald meg a varázsát!