A tej (2,8%) az egyik legfontosabb alapanyag, amit a konyhában használhatsz. Ez a krémes, fehér folyadék igazi tápláló csoda, ami tehéntejből készül, és pontosan az a 2,8%-os zsírtartalom teszi tökéletes választássá a főzéshez. Szeretjük, mert sokoldalúsága miatt szinte bármilyen ételben megállja a helyét, a levesektől kezdve a mártásokon át egészen a süteményekig.
A tej kiválóan párosítható különféle alapanyagokkal, így például a kedvenc tésztákhoz is elengedhetetlen. Képzeld csak el, milyen finom egy jó adag tejszínes gombás tészta, vagy egy tartalmas sajtleves! Ráadásul, ha egy kicsit kreatív vagy, a tejet smoothies, turmixok vagy akár desszertek alapjaként is felhasználhatod.
Érdekesség, hogy a tej története több ezer évre nyúlik vissza: már az ókorban is felfedezték jótékony hatásait! És itt jön a trükk: ha a tej kissé megromlott, ne dobd ki! Használhatod palacsintába vagy süteménybe is, hiszen a hőkezelt tej sokszor még finomabbá teszi az ételeket.
Fontos, hogy a tejet hűtőszekrényben tárold, és mindig figyelj arra, hogy jól zárd le, mert olcsón beszerezhető alapanyagokkal nehezen állsz bosszút a keserű ízekkel. Ha pedig előkészíted, ügyelj arra, hogy szobahőmérsékleten, vagy enyhén felmelegítve használd, így sokkal krémesebb textúrát érhetsz el.
Szóval ne habozz, vágj bele a főzésbe ezzel a csodálatos tejtermékkel, és varázsolj valami igazán finomat a konyhában!