A szárnyas fűszersó nem más, mint az ízek varázslója, ami élménnyé varázsolja a hétköznapi étkezéseket! Ez az alapanyag általában sóból, különféle fűszerekből (például fokhagyma, bors, paprika) és néha szárított zöldségekből áll. Így a só mellett azok a nagyszerű ízek is benne vannak, amiket a baromfihús, főleg a csirke, pulyka vagy kacsa, igazán megkíván.
A szárnyas fűszersót elsősorban a szárnyas ételek ízesítésére használják: sült csirkék, pulykák, de még a gyorsan elkészíthető pörköltekhez is remek kiegészítő. Párosítsd zöldfűszerekkel, mint például rozmaring vagy kakukkfű – egészen mesés ízélményben lesz részed!
Érdekesség, hogy a szárnyas fűszersó eredetileg a háziasszonyok titkos trükkje volt, hogy pillanatok alatt ízesíthessék a húsokat. Szóval, ha legközelebb azt hallod, hogy „csak egy kis trükk”, tudod, miről van szó!
A tárolás egyszerű: tartsd zárható üvegben, hűvös, száraz helyen, hogy megőrizd az aromáit. Ne felejtsd el, hogy a fűszersó erősebb, mint a sima só, így érdemes először keveset használni, majd ízlés szerint rátenni az ételre. Készítsd elő a kedvenc szárnyasaidat, és merülj el az ízek tengerében – a szárnyas fűszersó minden falatot különlegessé varázsol!