A szárított szurokfű, más néven oregánó, egy ízléses fűszer, ami szinte minden olasz étel elengedhetetlen hozzávalója. Eredetét tekintve a Földközi-tenger térségéből származik, de ma már világszerte népszerű, és könnyen beszerezhető a boltokban. Ez az apró, zöld levelekből és virágokból álló növény szárítva sem veszít frissességéből, sőt, intenzívebbé válik az íze.
Főzés közben a szárított szurokfű kiválóan illik paradicsomos ételekhez, pizza szószokhoz, sült húsokhoz vagy akár zöldséges receptekhez is. Tegyél belőle egy csipetnyit a spagetti carbonarába, vagy a rakott krumpliba, és garantáltan ínycsiklandó lesz az eredmény! Mint érdekesség, tudtad, hogy a szurokfűt az ókori görögök a boldogság szimbólumának tartották? Ki tudja, lehet, hogy egy kis szurokfű rendszeres használata veled is csodákat tesz!
Amikor dolgozol vele, érdemes tartsd szem előtt, hogy a szárított fűszerek íze idővel veszíthet az erejéből, így a legjobban a frissen vásárolt fűszer őrzi meg a zamatos ízét. Tárold száraz, hűvös helyen, lehetőleg üvegben, hogy megóvd a nedvességtől és a fénytől. És ha szeretnéd még intenzívebb ízt kicsalni belőle, egy mozsárban vagy fűszerőrölőben törd össze a leveleket, mielőtt a főzőedényedbe kerülnek. Most már csak egy nagy lábas tészta és egy kis szurokfű kell, és már indulhat is a főzőshow! Bon appétit!