Alapanyag kisokos:

szárított kakukkfű

A szárított kakukkfű egy olyan ízesítő, ami szinte minden otthoni szakács fűszerpolcán ott kell, hogy legyen. Eredetét tekintve ez a fűszernövény a Földközi-tenger vidékéről származik, de a világ számos pontján, így hazánkban is növekszik. A kakukkfű fűszerként, szárított formában rengeteg étel ízesítője lehet, legyen szó sültekről, levesekről vagy akár zöldségfélékről. Különösen a húsételek, mint a sült csirke, párolt marha, valamint a mediterrán konyhában népszerű zöldséges fogások elengedhetetlen része.

Ha egy kis érdekességet is megosztanék, a kakukkfűt az ókori görögök „bátorságfű”-nek nevezték, és gyakran használták harci kedv növelésére. Tehát ha bátorságra van szükséged a főzéshez, talán érdemes kicsit többet szórni az ételbe!

Amikor dolgozol a szárított kakukkfűvel, figyelj arra, hogy a szárított fűszernövényeket a főzés elején add az ételhez, így szabadjára engedheted az ízét. A tárolás tekintetében a lehető legjobban zárd le, és tartsd száraz, hűvös helyen, így megőrizheti aromáját. Ha teszel a konyhádba egy kis kakukkfüvet, garantálom, hogy az ételeid tele lesznek ízzel, és a vacsora asztal körül álló barátok is csak dicsérni fognak! Szóval, ne habozz, és varázsold el a konyhádat a szárított kakukkfű különlegességével!