Alapanyag kisokos:

szárított bazsalikom

**Szárított bazsalikom**

A szárított bazsalikom egy igazi kincs a konyhában! E növény, amely az ázsiai és mediterrán konyha alapvető fűszere, a családias hangulatú étkezések főszereplője lehet. Eredetileg a bazsalikom (Ocimum basilicum) egy friss fűszer, de mi, otthoni szakácsok, a szárított változatot is kihasználjuk, hogy télen se legyen szegényebb az étkezésünk aromákkal. Gyakran látni olasz ételekben, például pizzákon, paradicsomos szószokban, de a levesek és saláták ízesítésére is kitűnően alkalmas!

Amikor használod, érdemes tudni, hogy a szárított bazsalikom intenzívebb ízt ad, ezért csak óvatosan a mennyiséggel! Kicsit masszírozd meg a kezedben, mielőtt az ételhez adod, így aktivizálod az ízeket. Ha pedig akarod, elárulok egy kis trükköt: ha a főzés elején adod hozzá, akkor felerősödik az íze, de ha az utolsó simításként teszed bele, akkor egy friss, üde élményt kapsz!

A tárolása is egyszerű: hűvös, száraz helyen, lehetőleg légmentesen záródó üvegben jól megmarad. Szóval, ha szeretnél egy kis mediterrán ízt csempészni a konyhádba, ne hagyd ki a szárított bazsalikmat, és használd bátran a finomabb ételekhez! Bon appétit!