A szardínia egy csodás alapanyag, amely, amint a neve is sejteti, a tenger mélyén él. Ezek a kis halak, melyek főként a Földközi-tenger és az Atlanti-óceán vizeiben találhatóak, gazdagok omega-3 zsírsavakban, fehérjékben, és tele vannak vitaminnal. A szardínia lehet friss, de általában konzerv formában kerül a konyhákba, ami hihetetlenül praktikus. Na, ki mondta, hogy a tenger íze nem lehet a mindennapjaid része?
Főzés szempontjából a szardínia igazi kis trükkmester. Remekül illik tésztákhoz, salátákhoz, de akár pizzán is megállja a helyét – csak gondolj bele, egy mediterrán pizza szardíniával! A fűszerekkel is bátran lehet játszani: a citrom, olívaolaj és a friss fűszernövények fantasztikus párost alkotnak vele.
Ha már a tárolásról beszélünk, ügyelj arra, hogy a konzerv szardínia mindig jól zárva, száraz helyen tartandó. Ha frissent szerzel be, érdemes azonnal felhasználni, mert nem bírja sokáig. Az előkészítéshez csupán annyira van szükség, hogy kinyisd a dobozt, esetleg egy kis extra fűszerezéssel megbolondítsd – a szardínia máris készen áll, hogy fénypont legyen egy gyors vacsorán!
Ne feledd: a szardínia nem csak finom, de az egészséged érdekében is nagyszerű választás. Tehát, állj neki bátran őket felfedezni a konyhádban! Kezdj el kísérletezni, és lehet, hogy a szardínia hamarosan a kedvenced lesz!