Alapanyag kisokos:

sütőtök

A sütőtök egy igazi őszi csoda, ami nemcsak szép, de rendkívül tápláló is. Eredetileg Közép- és Dél-Amerikából származik, és mára számos fajtája létezik, például a klasszikus hokkaido, a narancssárga és édes ízéről ismert butternut, és a nagydarab, szép színű süti tök. Pürésítve, sütve vagy épp levesnek is a kedvenc hozzávalóink lehet!

A főzésben a sütőtök sokoldalúságát kiépítheted: készíthetsz belőle ízletes pürét, krémlevest, de akár sütemények alapanyaga is lehet, mint a jól ismert sütőtökös muffin. A fűszerek, mint a fahéj, szerecsendió vagy akár egy kis chili remekül kiemelik az ízét, így bátran kísérletezhetsz velük. Tipikus párosításai közé tartozik a mogyoró, a szedert és a dió is, szóval érdemes kipróbálni a kombinációkat!

Tudtad, hogy a sütőtök nem csak finom, hanem nagyon egészséges is? Tele van A-vitaminnal, antioxidánssal és élelmi rostokkal, ami felerősíti az immunrendszeredet!

Mielőtt a konyhában kezdene hozzálátni, érdemes a sütőtököt alaposan megmosni, majd hámozás után kis kockákra vágni. A tárolása sem bonyolult, elég, ha hűvös, sötét helyen tartod – így hetekig eláll, mint egy jó barát! Szóval bátran merülj el a sütőtök világában, és hozd ki belőle a maximumot a konyhában!