Alapanyag kisokos:

sütőpor

A sütőpor egy igazi szuperhős a konyhádban, ami segít a tésztákn megemelkedésében és légies állagának megteremtésében. Ez a kis csoda általában nátrium-hidrogén-karbonátból (más néven szódabikarbóna) és savból (például borkősav) áll, esetleg kukoricakeményítővel keverve. Ez a kombináció biztosítja, hogy a tészta ne csak lapos puha pázsit legyen, hanem egy igazi „kelt” csoda!

A sütőpor főként piskótákban, muffinokban, palacsintákban és más sütikben hódít. Gondolj csak arra, mennyire jól jön, amikor hirtelen vendégek érkeznek, és te egy finom, bolyhos süteménnyel tudod őket megörvendeztetni. Emellett, ha valaha elgondolkodtál azon, miért foglalkoznak a pékek annyit a „tészta élesztővel”, hát a sütőpor gyors és megbízható alternatíva lehet!

Érdekesség, hogy a sütőpor nemcsak a konyhában hasznos, hanem sok háztartási trükkben is szerepet játszik. Pezsgő fürdő, tisztító oldatok vagy akár a láthatatlan tintához is használják!

Munkáját mindig lehűlt állapotban kezdd el, és figyelj arra, hogy ne hagyd a nyitott csomagot hosszú ideig, mert az nedvességet szívhat magába, így elveszíti hatékonyságát. Ha nem szeretnéd, hogy egy sütőpor szobornak tartsd, zárd vissza jól! Szóval bosszantsd meg a konyhában a tésztáidat a sütőpor erejével, és(t)válj bármilyen süti nagymesterévé!