A steak bors egy igazi konyhai csoda, amit mindenkinek a fűszerpalettáján ott a helye! Tulajdonképpen a borsfélék közé tartozó, fűszeres izgalmasság, amely az ősi idők óta hódít. Eredetileg az indiai Malabar-partvidékről származik, és a borsfajták királyának tekinthetjük – hát, ki ne akarna egy ilyen díszes titulust?!
A steak bors nem csak a grillpartik legjobb barátja, hanem rengeteg ételben megtalálja a helyét. Képzeld el, ahogy szaftos marhasteakod illata árad a konyhában! Dobj egy csipetnyit a szószaidba, vagy készíts belőle ízletes rubot a húsoknak. Párosíthatod zöldségekkel, burgonyával, sőt, még csokoládéval is kísérletezhetsz – a steak bors a bátorság szimbóluma!
Figyelj arra, hogy a steak borsot hűvös, száraz helyen tárold, és ha lehet, fém vagy üveg tárolóban. Előkészítéskor a friss őrlés mindig jót tesz neki, így a lehető legtöbb aromát ki tudod hozni belőle. Ha már a humor helyét említetted, ne felejtsd el: „Jó bors, jó élet!” – ez a bors önbizalmat ad a főzéshez, és garantálja, hogy a vendégeid többet akarnak majd. Használj bátran steak borsot, és varázsold el a konyhádat!