A spenót egy igazi szuperhős a konyhában! Ez a zöld levélzöldség már az ókor óta népszerű, és nem véletlenül: tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rosttal. Ráadásul alig 30 kalóriát tartalmaz 100 grammonként, ami miatt bűntudat nélkül falatozhatsz belőle!
Főzésben a spenót sokoldalú társ. Lehet jó barátja a tojásnak, így tökéletes omlettekben vagy quiche-ekben. De ne állj meg itt! Használhatod levesekben, rizottókban vagy akár tésztaételekben is. Egy kis fokhagymával és olívaolajjal megpirítva, vagy krémleves formájában igazi ínycsiklandó fogásokat varázsolhatsz az asztalra.
Most jöjjön egy érdekesség: a spenót a Popeye mesehős kedvence volt, aki mindig ezzel hódította meg a szívünket. Ki tudja, talán egy spenótos ételben te is felfedezheted a benned rejlő szuperképességeket!
Főzés előtt mindig érdemes a spenótot alaposan megmosni, hiszen a föld és homok nem éppen étterem szintű hozzávalók. A friss spenótot hűtőben, egy nedves konyharuhába csavarva tárold, így sokáig megőrzi frissességét. És ha már itt tartunk, ha valamiért sok spenótra bukkansz, ne félj befagyasztani – úgy is megőrzi jótékony hatásait! Szóval fogj bele, készíts spenótos ételeket, és évődj a konyhában!