Alapanyag kisokos:

sertés velő

A sertés velő egy igazi ínycsiklandó alapanyag, ami a terített asztalokat eleganciával és gazdag ízvilággal képes megfűszerezni. A velő tulajdonképpen a sertés csontjaiban található, krémes állagú zselés anyag, különösen a láb- és gerinccsontokból nyerik ki. Mivel természetes, így semmiféle mesterséges adalékot nem tartalmaz – csupán a malac, amit te is imádsz!

Főzésben sokoldalúan alkalmazható: készíthetsz belőle ínycsiklandó mártásokat, leveseket vagy akár pürét is. A velőt gyakran kombinálják zöldségekkel és fűszerekkel, de ha igazán különlegesre vágysz, próbáld ki hagymával és fokhagymával párolva!

És most jöjjön a trükk! Ha úgy érzed, hogy a velő darabok nem szeretnének elegánsan belekerülni a tányérodba, nyugodtan passzírozd át vagy aprítsd fel – ízélményt nem fogsz veszíteni!

A sertés velő tárolása nem bonyolult: hűtőben, légmentesen záró tárolóedényben akár egy hétig is eláll, de a mélyhűtő a legjobb barátod, ha hosszú távon szeretnéd megőrizni. Amikor készen állsz a felhasználásra, csak olvaszd fel, és már kezdhetsz is főzni!

Ne habozz használni ezt az ízletes alapanyagot – a sertés velő garantáltan felpörgeti a konyhai kalandjaidat!