Alapanyag kisokos:

savanyúlé

A savanyúlé egy igazi titkos fegyver a konyhában, ami a gasztronómia egyik ékköve! Ez az alapanyag főleg a savanyú ételek elkészítésénél kerül előtérbe, hiszen a fermentált zöldségek, gyümölcsök vagy éppen a házi készítésű savanyúságok levei adják neki az ízletes karakterét. Leggyakrabban például uborkasaláták, savanyúságok, vagy gulyáslevesek mellett szorít helyet.

Mire használhatod? Nos, a savanyúlé szuper párosító partner a húsételekhez, de akár egy friss salátában is csodákra képes! Adj neki egy esélyt, hogy emelje a legunalmassabb fogások ízét, és meglátod, milyen izgalmassá válik az étkezés.

A kérdés, hogy van-e valami érdekes róla? Hát, tudtad, hogy sok helyen a savanyú levet ősi gyógyhatású szerként is tartják számon? Sokan hiszik, hogy segíthet a emésztésben is – lehet, hogy a nagymamád is ezt meséli.

Ha dolgozol vele, érdemes a hűtőben tárolni, hogy megőrizze frissességét. Először mindig kóstold meg, fór irányt adva a fűszerezésednek. Használd bátran! Ki tudja, lehet, hogy ez lesz a családi recepted új slágere!