Alapanyag kisokos:

sárgabarack

A sárgabarack, azaz a gyümölcsök csillaggyümölcse, nemcsak szemet gyönyörködtető színével, hanem ízletes, lédús húsával is rabul ejti az otthoni szakácsokat. Eredete Ázsiából származik, és harmincféle fajtája létezik, itt pedig a legnépszerűbb a kedves kis sárgabarackunk. Felhasználásához a legjobb barátunkként tekinthetünk mindenféle édességhez: készíthetsz belőle lekvárt, pitét, tortát, sőt, akár salátákhoz is bátran hozzádobhatod.

De figyelj, mert nemcsak édességekben mutat jól! Kiváló párosítója a sült húsoknak, különösen a sertés- és csirkehúsnak, hiszen friss íze remekül ellensúlyozza a gazdagabb fogásokat. Ha úgy érzed, hogy egy kis kalandra vágysz, próbáld ki a sült sárgabarackot bourbonnal vagy egy kis mézes pácban! Ki tudja? Lehet, hogy te leszel a következő sárgabarackmágus a baráti összejöveteleken.

Elkészítésekor csak néhány dolgot érdemes észben tartani: kezdetben győződj meg róla, hogy a gyümölcs érett, mert a kemény példányok nem sok mindenre jók, csak a fiókban porosodásra. A sárgabarackot hűvös helyen tárold, és ha a nagy művészi ihlet elkapott, vágd félbe, és távolítsd el a magját, mielőtt beleveted magad a főzésbe. Engedd szabadjára a kreativitásodat, és szabadítsd fel a sárgabarackban rejlő ízeket!