Alapanyag kisokos:

rukkola

A rukkola (más néven rukkolasaláta vagy peppercress) egy zsenge, leveles zöldség, amely a keresztesvirágúak családjába tartozik. Eredetileg a Földközi-tenger térségéből származik, és az utóbbi években világszerte népszerűvé vált az egészséges táplálkozás híveinek körében. Változatos formájú levelei fűszeres, enyhén csípős ízükkel igazán izgalmassá varázsolják az ételeket.

A rukkolát főleg salátákban használják, de bátran bevetheted szendvicsekben, tésztákban vagy akár pizza feltétként is. Kiválóan párosítható paradicsommal, mozzarellával, avokádóval, vagy növényi alapú öntetekkel. Ha még különlegesebbé akarod tenni az ételt, egy csepp balzsamecet igazi ízbombát varázsol a rukkolás fogásokba!

Érdekesség, hogy a rukkola a híres római gladiátorok kedvenc étele volt, mivel energikus és vitaminokban gazdag! És ha már itt vagyunk, vigyázz, hogy ne főzd túl, mert akkor az íze és ropogóssága is eltűnik – ez nem a rakott krumpli!

Tárolás szempontjából a rukkolát érdemes hűtőben tartani, egy nedves konyharuhával letakarva, így friss marad. Előkészítése rendkívül egyszerű: csak mosd meg alaposan, és már mehet is a tányérra! Szóval ne habozz, használd bátran ezt a sokoldalú zöldséget a konyhádban, és varázsold el a családod ínycsiklandó fogásokkal!