A rozsliszt a pékjátékok egyik igazi csillaga, amit a rozs nevű gabonából őrölnek. Ez a kis csoda nemcsak tápláló, hanem sokáig frissen tart, ami ideális, ha a nap közepén elfeledkeztél a péksüteményekről. Özönli a konyhátokat a gluténérzékeny barátok és a teljes kiőrlésű táplálkozás hódolói által kedvelt lisztek tengerében, ráadásul különleges ízvilága miatt olyan ételekhez is jó barát lehet, mint a rozskenyér, a lepények vagy a különleges palacsinták.
A rozslisztet nemcsak a kenyérhez használhatod – remek kiegészítője a tésztáknak, süteményeknek és sűrítményeknek is. De aranyszabályként tartsd észben, hogy a puritán rozsliszt nem fog a búzaliszthez hasonlóan viselkedni, így érdemes egy kis búzalisztet is csempészni a tésztához, hogy kellően ruganyos legyen az eredmény.
És ha már a fantasztikus ízeknél tartunk, nem feledkezhetünk meg a rozs és a méz, vagy éppen a diós töltelék páratlan szerelméről sem – ez az ikonikus párosítás garantáltan leveszi a lábáról az ínycsiklandó ízek szerelmeseit.
A rozslisztet érdemes sötét, száraz helyen tárolni, és ne félj kísérletezni vele! Az eleinte esetlen konyhán végzett próbálkozások csak az irányt mutatják, hogy hova vezet az út a tökéletes rozsos sütemények területén. Szóval, rajta, süss valami jót!