Alapanyag kisokos:

ribizli lekvár

A ribizli lekvár egy igazi kis csoda, amelyet az apró, fanyar ribizli bogyókból készítenek. Ezek a bogyók nemcsak ízletesek, de tele vannak vitaminokkal és antioxidánsokkal is. A ribizli lekvár klasszikus befőttnek számít, amely tökéletes édesítő és ízesítő a reggeli pirítóson vagy a palacsintán. De ne állj meg itt! Remekül illik húsételekhez is, például kacsához vagy pulykához, így egy kis csemegeként csilloghat az asztalon.

Tudtad, hogy a ribizli régi kedvenc lehetett a középkori konyhákban is? Esetleg a „Légy nyúlpörkölt egy bögre ribizli lekvárral” típusú étkezések inspirálták a borongós napokat? Érdemes kiemelni, hogy a ribizli lekvár készítése nem túl bonyolult, de a titka a jó minőségű gyümölcsben rejlik.

A tárolása igazán egyszerű: miután elkészült, tedd sterilizált üvegekbe, és feltétlenül díszítsd fel néhány felnőtté vált ribizlivel! Amikor a konyhában dolgozol vele, ügyelj arra, hogy egyenlő arányban forrald a gyümölcsöt és a cukrot – a megfelelő állag megőrzéséhez ez elengedhetetlen. Ha pedig már belejöttél a lekvárkészítés csínjába-bínjába, bátran kísérletezhetsz más gyümölcsökkel is! A ribizli lekvár valódi jolly joker a konyhában, használd bátran, és készítsd el a kedvenc ételeidet vele!