A reszelt sajt egy igazi konyhai szuperhős, amely szinte bármilyen ételt feldobhat, és nem véletlen, hogy a kedvenc alapanyaga sok lelkes otthoni szakácsnak. Ez az ínycsiklandó összetevő készűl leggyakrabban tehéntej felhasználásával, de találkozhatunk kecske- vagy juhsajtból készült változatokkal is. Az ízek és textúrák sokfélesége miatt a reszelt sajt nemcsak klasszikus pizza vagy lasagne tetejére kerül, hanem szendvicsekbe, salátákba, zöldségek közé vagy akár tésztaételekbe is ideális.
Tudtad, hogy a reszelt sajt ára rendre a fajtától és a márkától függ? Ráadásul az is egyértelmű, hogy az otthoni reszelés mindig friss ízt biztosít, ami sokkal ízletesebb, mint a bolti verziók. Ha pedig extra krémes állagot szeretnél, próbáld ki az olvasztott sajtot!
A reszelt sajt előkészítése pofonegyszerű, de arra figyelj, hogy a laktózérzékenyek, vagy a diétázók egyes fajtáit kerüljék! Tartsd a sajtot hűtőben, légmentesen zárható tasakban, hogy megőrizze frissességét. Használat előtt soha ne feledd gyorsan tojásos rántottába dobni, vagy gazdagítani vele a lasagne-t. Szóval mindenki, ne habozz, és hozd ki a maximumot a reszelt sajt minden egyes darabjából, ehhez nem is kell Michelin csillag!