A puncs egy igazi klasszikus, amelynek népszerűsége a konyhában vitathatatlan. Eredetileg egy ital volt, amely különféle gyümölcslevekből, alkohollal és fűszerekkel készült, de a mai főzők már sokszor sűrítve találkozhatnak vele – a puncs ízlésesen fűszerezett, lekvárral vagy gyümölcsel gazdagított massza formájában is felbukkanhat.
A puncsot általában desszertekhez, mint például puncs tortákhoz vagy süteményekhez használják, de tökéletes lehet réteges édességek alapjaként is. Képzelj el egy puncsos krémes süteményt, ami a kávé mellett furcsa, de mégis mennyei párosítást alkot!
Érdekesség, hogy a puncsot eredetileg Angliában kezdték el készíteni a 17. század környékén, és egy régi, gyümölcsös ital receptje inspirálta; ha jól megnézzük, nem is olyan távoli a különböző gyümölcsök melletti szomjoltó ötletünk.
A puncs előkészítése egyszerű, de figyelj arra, hogy ne túlságosan hígítsd el! Hűtőben tárolva akár egy hétig is eláll, de a motívum, vagyis a gyümölcsök és ízesítők miatt érdemes minél frissebben felhasználni. Készíts bármiből egy kreatív desszertet, és merülj el a puncs izgalmas világában!