A pulykamell az egyik legkedveltebb húsfajta a tudatos étkezők körében – és nem véletlenül! Ez a szárnyas hús gazdag fehérjében és alacsony zsírtartalmú, ami ideálissá teszi az egészséges étrendhez. A pulykát már évezredekkel ezelőtt háziasították, de a pulykamell a legfinomabb része, amely a mellkasában található.
Főzés során a pulykamell sokoldalúan felhasználható: készíthetsz belőle szaftos pörköltet, ízletes sült húst vagy akár könnyű salátákat is. Remekül párosítható gyümölcsökkel, mint az áfonya vagy az ananász, de a klasszikus csemege, mint a füstölt sonka, szintén kiváló kísérője lehet. Képzeld el, ahogy a pulykamell szaftosan roppan a szádba – csodálatos!
Érdekesség, hogy a pulykamell a „könnyű estélyi fogások” királya, hiszen gyorsan elkészíthető. De figyelj, mert túlságosan szárazra is sütheted – ezt elkerülendő, pácolj előtte! A tárolás során a friss pulykamell hűtőben akár 2-3 napig eláll, de ha hosszabb ideig szeretnéd megőrizni, érdemes lefagyasztani.
Bátran kísérletezz a pulykamell ízével, és használd kreatívan a konyhádban! Tudd meg, hogy ez a hús tényleg minden étkezés sztárja lehet. Jó főzést!