A pulykacomb egy igazi ínycsiklandó alapanyag, ami sokféle ételben megállja a helyét! A pulyka már évszázadok óta része a gasztronómia világának, de a combja különösen népszerű választás, hiszen gazdag ízével és szaftos textúrájával egy egész étkezést feldobhat. Ezt a darabot általában sütve, párolva vagy grillezve készítik el. Tipikus ételek közé tartozik a fűszeres pulykacomb, a sütőben sült verzió zöldségekkel, vagy éppen egy ízletes pulykacomb curry is. Mivel jól illik a gyümölcsökhöz, a málnás, áfonyás szószok szuper párosításai lehetnek!
Érdekes tudnivaló, hogy a pulyka a világ legtöbb részén karácsonyi ételként van számon tartva, így ha magadból kiváló séfet akarsz faragni, érdemes karácsonyra is bevetni!
Ha a konyhában szorosan készülsz a pulykacomb balettirográf versenyére, figyelj oda az előkészületekre! Tisztítsd meg alaposan, sózd és fűszerezd a saját ízlésed szerint. Tárolás szempontjából frissen a hűtőben legfeljebb 2-3 napig áll el, fagyasztva akár három hónapig is! Szóval ha marad, ne habozz, fagyaszd le! Hidd el, a pulykacomb bármelyik körüljárásával új kulináris kalandok várnak rád a konyhában!