Alapanyag kisokos:

pulyka aprólék

A pulyka aprólék nem más, mint a pulyka belsőségeinek egy ínycsiklandó gyűjteménye, amely főként a májból, szívből és a nyakból áll. Ez az összeszedett kis csoda általában friss pulykából származik, így egy igazán „természetes” alapanyagnak számít. De ne ess pánikba, ha nyers pulykahússal talákozol; nem csak remek főételt készíthetsz belőle, de a levesek, pörköltek és töltelékek igazi sztárja is lehet!

A pulyka aprólék káprázatosan sokoldalú! Tedd bele egy gazdag levesbe, és néhány óra elteltével egy olyan ízvilágot varázsolhatsz, aminek a családod nagyon fog örülni. Ezen kívül a pulyka aprólék pörkölt formájában is kitűnően megállja a helyét, és ha esetleg készen állsz egy kis konyhai varázslatra, akkor a töltött paprikádba is belecsempészheted.

Most pedig jöjjön az érdekesebb rész! A pulyka aprólék hamar népszerűvé vált a háziasszonyok körében, hiszen nemcsak finom, de gazdaságos is. Hát a „pulyka máj” nem csak a családi ünnepek étele? Hát nem csodás!

Ha pedig a tárolásra térünk, érdemes a friss aprólékot gyorsan felhasználni, vagy légmentesen lezárva a hűtőben tartani 1-2 napig. Ha hosszabb távra tervezel, fagyaszd le – gondolj arra, hogy nem szeretnéd, ha a hűtőszekrényed „pépesedne” tőle! Előtte mindig alaposan tisztítsd meg, és ha teheted, vágd fel a kívánt darabokra. Így akcióba is léphetsz, és a pulyka aprólék nem csak finom, de gyors étellé is válhat!

Ne habozz, add át magad ennek a sokoldalú alapanyagnak, és csodáld meg a pulyka aprólékot a főzőkönyved oldalán!