Alapanyag kisokos:

piros zselatinpor

A piros zselatinpor egy vérbeli konyhai segítőtárs, amit szinte minden lelkes amatőr szakács érdemes, hogy a polcán tudjon. Ez az ízletes kis por valójában állati eredetű kollagénből készül, amelyet a hústermelés során nyernek. Tökéletes a desszertek, gyümölcszselék, és sőt, akár sós étkezések – mint a mousse-ok – elkészítéséhez is.

Mire használható? Nos, a legnyilvánvalóbb, hogy gyümölcszselékhez és torták töltésére idealis, de te is élvezheted az átváltoztatott pudingokat, különleges mousse-okat vagy akár saját házi zseléidet is. Képzeld el, ahogy a friss eper, a zsíros tejszín és a piros zselatinpor egyesül egy habkönnyű desszertben! Csak figyelj, hogy az arányokkal ne bánj csúnyán, hiszen a túl sok zselatin por olyan desszertet eredményezhet, amit inkább gumicukornak hívnál.

Egy kis érdekesség: A zselatin használata már az ókori római idők óta létezik, és annyira kedvelt volt, hogy még a római császárok is előszeretettel fogyasztották. Hát, ha ez elég ahhoz, hogy megragadd a konyhát, hát mit mondjak…

A piros zselatinporral való munka viszonylag egyszerű. Fontos, hogy mindig hideg vízben oldd fel, és hagyd megszilárdulni a hűtőben. Tárold száraz, hűvös helyen, hogy ne veszítsen a varázsából. Ha pedig már tudod, mire használhatod, ne habozz belevágni! Érdemes felfedezni a zselatin világát, hiszen sok izgalmas dolog vár rád!