Alapanyag kisokos:

piros húsú paprika

A piros húsú paprika nem csupán egy színes zöldség a konyhában, hanem az ízek kis szuperhőse! Eredetileg Dél-Amerikából származik, ahol a helyiek már évszázadok óta használják, hiszen tele van vitaminnal és antioxidánssal. A piros húsú paprika fajtái között találhatunk édes és csípős változatokat is, de a legnépszerűbbek a szuper édes fajták, amik nemcsak színükkel, hanem ízükkel is feldobják az ételeket.

Főzés során gyakorlatilag bármit varázsolhatsz vele: a pizzától kezdve a lecsón át a salátákig mindenhol megállja a helyét. Párosíthatod fokhagymával, hagymával, vagy akár avokádóval is – a lehetőségek száma szinte végtelen! Sőt, egy titkos tipp: ha a paprikát a sütőben vagy a grillen megsütöd, még édesebb ízt nyersz, amitől a család szeme is felcsillan!

A piros húsú paprika tárolása is egyszerű: hűtőszekrényben akár egy hétig is frissek maradnak. Az előkészítése sem ördöngösség, csak vágd le a szárát, távolítsd el a magokat, majd szeleteld fel. Csak arra figyelj, hogy a tisztítás után kezedet alaposan moss meg, mert a paprika leve előszeretettel ragad meg mindent!

Összességében a piros húsú paprika nemcsak szép, de rendkívül sokoldalú is, érdemes tehát mindig kéznél tartani a konyhában. Csapj bele, és fűszerezd meg az ételeidet ezzel a színes és ízletes csodával!