A patisszon, ez a kis, színes, tökformájú zöldség, egy igazi kincset ér! Eredetileg Dél-Amerikából származik, de mára már világszerte elterjedt, és a konyhák kedvencévé vált. A patisszon különböző formákban és színekben érkezik, a leggyakoribbak a világos zöld és a krémfehér változatok.
Főzés szempontjából a patisszon igazi sokoldalú tehetség. Pörkölve, töltve vagy lecsóban is megállja a helyét, de akár krémlevesben is brillírozhat. Sajátos íze miatt remekül párosítható fokhagymával, petrezselyemmel és más zöldségekkel. És hogy egy kis trükköt is áruljak: ha a patisszont grillezed, a füstös aroma még különlegesebbé teszi!
A munkafolyamat során érdemes figyelni arra, hogy a patisszont hámozni nem szükséges, sőt, a héja a tápanyagokban is gazdag. Tárolását illetően, hűvös, száraz helyen akár több hétig is eláll, de arra vigyázz, hogy ne kerüljön közvetlen napfénybe!
Ha eddig nem használtad, most itt az ideje, hogy élményeid közé emeld a patisszont – lehet, hogy ez a zöldség lesz a következő nagy felfedezésed a konyhában!