A paszta egy varázslatos alapanyag, amit biztosan meg kell ismerned, ha lelkes otthoni szakács vagy! Eredetileg Olaszországból származik, ahol a tésztát (igen, ez a paszta!) millióféle formában és ízben készítik. Persze a paszta nemcsak olasz ételekhez használható – gyakran találkozhatunk vele ázsiai, indiai, vagy akár hazai fogásokban is.
A paszta nagyon sokoldalú! Az olasz klasszikus spagettitől kezdve a gazdag ravioliken át, egészen az ázsiai wokban pörkölve sűrű szószokkal elkészített tésztákig mindent alkothatsz belőle. A paszta a megfelelő párosításokkal nemcsak finom, de igazi élvezet is lehet – például, próbáld ki valami krémes paradicsomszósszal, vagy wokban egy kis zöldséggel, csirkével vagy rákkal.
A paszta tárolása is könnyű – tartsd száraz, hűvös helyen, és máris készen áll a következő főzőbuli főszereplésére! Ha főzés előtt előkészíted, mindig figyelj arra, hogy bő vízben, sóval főzd, így igazán ízletes lesz.
És egy érdekesség: a világ legnagyobb tészta tálát 2019-ben készítették, és elképzelheted, hogy hány embernek lett teli a toka utána! Szóval ne félj kísérletezni a pasztával – biztosan igazi ízcsodákra bukkansz!