Alapanyag kisokos:

parmezán sajt

A parmezán sajt egy igazi olasz klasszikus, ami minden konyhában megérdemli a helyét! Eredetileg a Parmigiano-Reggiano régióból származik, és a tehéntejből készült, kemény sajtok csoportjába tartozik. Ez a sajt amiatt különleges, mert évekig érlelődik, így megkapja karakteres ízét és omlós állagát. Amikor reszeled, az illata és az ízvilága szinte azonnal rabul ejti az összes „konyhatündért”.

A parmezánt tipikusan tésztákhoz, rizottókhoz, de akár salátákhoz is ajánlják. Sőt, egy kis reszelt parmezán a lasagnán vagy a margherita pizzán igazi Ízfokozó varázslat! Képzeld el, ahogy a friss, zöld salátát egy kis olivaolajjal meglocsolod, majd gazdagon megszórod parmezánnal. Káprázatos!

Érdekesség, hogy az olaszok nem csak étkezéskor, hanem szertartások során is használják! Ráadásul, ha már egyszer belevágsz, érdemes tudni, hogy a parmezánt hűtőszekrényben tárold légmentesen zárva, hogy ne száradjon meg. Félig nyílt felvágott formájában is hosszabb ideig megőrzi fresnességét.

Tehát, ha legközelebb főzni indulsz, ne felejtsd el a parmezánt! A főzésed igazi sztárja lehet!